Appeltaart staat er niet bij lijkt het.
Rozijnen weken
Walnoten kraken

oven voorverwarmen op 150 of 180 graden (langzaam of snel bakken)


250 of 300 g meel afhankelijk van de grootte van de vorm
100 of 150? boter
Eventueel zakje vanillesuiker
Ei los kloppen, helft erbij, de rest komt er op.
Wat suiker of agavesiroop (max. 75 gram)
Snufje zout.
Flopje melk tpt goed kneedbaar, als het te nat is, weer wat meel erbij
4 tot 6 zurige appels schillen.klokkehuis eruit in plakjes snijden kaneelpoeder en geraspte citroenschil erdoor

Deeg kneden en van grootste deel van het deeg de bodem en kanten bedekken van een springvirm van 24 of 28? cm.
Rest van het deeg voor de reepjes/sliertjes bewaren om te bedekken (rollen met handen of met deegrol)
Gehakte noten en uitgelekte gewelde rozijnen op de deegbodem.
Appels erover leggen
Sliertjes maken en eroverheen leggen
Ei erover met een penseel of met je vingers
In de oven op 150 tot 180 graden
Na uurtje of dik half uur klaar als het bruinig is
Eruit
Rand eraf
Laten afkoelen op een rooster of matje
Eten met slagroom erop, het liefs als het nog een beetje warm is.